Abraham van der Zee (1882-1958) – Gezicht op Walcheren

TerugAbraham van der Zee (1882-1958) – Gezicht op Walcheren – Olieverf op doek – 102 x 63 cm – Gesigneerd – Prijs op aanvraag

Abraham van der Zee werd geboren in 1882 te Schiedam. Hij woonde en werkte in Schiedam, Den Haag, Middelburg, Zoutelande tot 1943 en Rheden van 1943 t/m 1958. Volgde de Academie voor B.K. Den Haag o.l.v. Frits Jansen. Hij was schilder, aquarellist, tekenaar, graficus en werkte met pastelkrijt. Onderwerpen waren stillevens, stads- en dorpsgezichten, landschappen, zeegezichten en portretten. Verkreeg drie jaar Koninklijke subsidie. Aanvankelijk waren zijn schilderijen vrij donker van toon en geheimzinnig van atmosfeer. Door zijn verblijf in Zeeland werden zijn schilderijen fleuriger, blonder en zijn toets luchtiger. Zijn werk is vertegenwoordigd in o.a. de collectie van het Stedelijk Museum te Schiedam.

Bovenstaand schilderij vervaardigde hij omstreeks 1930. Het is geschilderd vanaf de duinen bij Zoutelande. Door het formaat komt de weidsheid van het mooie landschap goed tot uitdrukking.

Zee A. van der