J. Cambier (1879-1949) – Bloemstilleven

TerugJ.Z. Cambier (1879-1949)  –  Bloemstilleven  –  Olieverf op doek  –  23 x 29 cm  –  Gesigneerd  –  Prijs: 2250,– euro

Juliëtte Cambier was een Belgische schilderes en getrouwd met de schilder Louis Cambier. Studie in Brussel en op aanraden van haar neef Octave Maus gaat zij studeren in Parijs aan de Académie Ranson. Hier krijgt zij lessen van M. Denis, P. Sérusier en E. Vuillard. In 1913 maakt zij haar debuut bij de kunstenaarsvereniging ‘Libre Esthétique’. Tijdens de Eerste Wereldoorlog verblijft zij met haar man in Zuid-Frankrijk waar zij contact heeft met Matisse, Renoir en Signac. Haar onderwerpen zijn bloemenstillevens, landschappen en portretten van meisjes. Haar werk oogt fris, impressionistisch en neigt naar het fauvisme. Haar werk is vertegenwoordigd in het Museum voor Schone Kunsten te Antwerpen en het Museum in Elsène.

Bovenstaand schilderij is een prachtig voorbeeld van haar bloemstillevens. Met een stralende kleur blauw laat zij haar uitdrukkingskracht zien. De bloemen lijken onaantastbaar wat het geheel een dromerige sfeer geeft. Het schilderij vertoont gelijkenis met Odilon Redon.

Cambier J