Informatie


Het is simpel, ik koop wat ik interessant vind. En het moet betaalbaar zijn voor de verzamelaar.

Met dit principe ben ik 2007 met mijn kunsthandel begonnen en in het zeventienjarig bestaan hebben wij goede contacten opgebouwd met verzamelaars en musea. Verschillende werken uit onze collectie hebben wij verkocht aan Nederlandse musea. Ook verlenen wij graag onze medewerking aan musea door werken in bruikleen te geven voor tentoonstellingen.

Naast de verkoop van schilderijen zijn wij ook geïnteresseerd in de aankoop van schilderijen, aquarellen of andere werken op papier van kunstenaars uit de periode van 1880 tot heden. Neemt u gerust contact met ons op. Het spreekt vanzelf dat wij uw reactie strikt vertrouwelijk behandelen.

Wij bieden u ook de mogelijkheid om een zoekopdracht te plaatsen. Als u op zoek bent naar een specifieke kunstenaar of een bepaald onderwerp zullen wij u vrijblijvend informeren wanneer wij dit in de collectie hebben.

Tevens kunnen wij kunsthistorisch onderzoek voor u verrichten naar een bepaalde kunstenaar, stroming of onderwerp.


 

Ons schilderij van Harmen Meurs uit 1920 hebben wij verkocht aan Museum De Casteelse Poort in Wageningen. Erg leuk dat dit schilderij terechtgekomen is in de collectie van dit museum want Wageningen is de geboorteplaats van Harmen Meurs. In ‘De Gelderlander’ d.d. 17 februari 2022 werd er aandacht aan besteed.

 

 

Dit schilderij van Harmen Meurs uit 1920 is nu te zien op de tentoonstelling ‘Harmen Meurs, een eigenzinnig kunstenaar’ in Museum De Casteelse Poort te Wageningen t/m 6 maart 2022.

————————————————————————————————————————————————————————————————————————————-

Diverse schilderijen van Dolf Henkes uit onze collectie zijn nu te zien op de tentoonstelling ‘de Vriendschapscollectie Rotterdam’ in Verhalenhuis Belvédere Rotterdam, van 18 juli tot 08 november 2020 waaronder o.a. de prachtige schilderijen ‘Verwoeste Stad’ (1945) en ‘West-Indische vrouw aan venster’ uit onze collectie. En nog meer werken.

T/m 18 nov.: expositie De Vriendschaps- collectie met Dolf Henkes e.a.

Ons schilderij ‘Het rode huis in Willemstad’ van Dolf Henkes is nu te zien op de tentoonstelling “Curacao en Katendrecht’ in Verhalenhuis Belvédère Rotterdam, vanaf 1 december 2019. http://www.belvedererotterdam.nl/v-a-zo-1-dec-nieuwe-expositie-curacao-en-katendrecht-over-migratie-vriendschap-storytelling/

 

——————————————————————————————————————————————–

Ons werk ‘Duinen bij Valkenisse/Zoutelande’ van Gerard Bergsma is nu te zien op de tentoonstelling “Pictura Veluvensis” in het Noord Veluws Museum in Nunspeet van 5 oktober 2019 t/m 15 maart 2020.


 

Ons werk ‘Opus 1068/1069/1070/1071/1072’ van A.A. Plasschaert uit 1917 is te zien in het Chabot Museum Rotterdam op de tentoonstelling ‘Branding Rotterdam, de Internationale Avant-Garde tijdens het Interbellum in Rotterdam’ van 19-03-2019 t/m 01-09-2019. https://www.chabotmuseum.nl/exhibitions/branding-rotterdam/

 

 

————————————————————————————————————————————————–

Ons bijzondere werk ‘Zeegezicht” van Janus de Winter is te zien op de tentoonstelling “Janus de Winter, verbeelde streken” in Kunst aan de Dijk in Kortenhoef van 26 mei t/m 17 juni 2018. www.kunstaandedijk.nl

 

________________________________________________________________________________________

Ons schilderij “Maannacht bij vuurbaak Katwijk” van Edgar Farasyn is te zien op de tentoonstelling “Buurten en straatjes” in het Katwijks Museum van 14 maart tot 18 juni 2017.

 

 


 

Onze bijzondere tekeningen van Lou Loeber, waaronder “Roodkapje” zijn te zien op de tentoonstelling “Lou Loeber” in Kunst aan de Dijk in Kortenhoef van 10 juni t/m 1 juli 2017.