Arthur Haegebaert (1876-1942) – Veere

TerugArthur Haegebaert (1876-1942) – Spuikom Veere (1918) – Olieverf op doek – 54 x 43 cm – Linksonder gesigneerd – Prijs: 2750,- euro

Arthur Haegebaert volgde de Academies van Brugge, Antwerpen en Brussel. Hij was goed bevriend met James Ensor, Constant Permeke en Is. Opsomer. Tijdens de Eerste Wereldoorlog verbleef hij in Nederland. Hij vestigde zich in Middelburg en verbleef hier tot 1921. Hij schilderde de Zeeuwse dorps- en stadsgezichten, de duinen/stranden en landschappen. Voor de kerk in Vlissingen maakte hij kruiswegstaties. Hij schilderde in een impressionistische stijl. Na zijn verblijf keerde hij terug naar Vlaanderen en vestigde zich in Knokke en later in Duinbergen waar hij een galerie leidde.

Bovenstaand werk geeft een mooi beeld van zijn verblijf in Zeeland. Het stadje en het haventje schildert hij in een impressionistische stijl met losse verftoetsen die de invloed van het divisionisme laten zien. Het Zeeuwse licht is weergegeven in een helder koloriet met prachtige kleurnuances.

Haegebaert A.