J.H. Hollestelle (1858-1920) – Vlissingen 1893

TerugJ.H. Hollestelle (1858-1920) – Vlissingen 1893 – Olieverf – 51 x 30 cm – Gesigneerd en gedateerd augustus 1893 – VERKOCHT

Jacob Hollestelle werd geboren in Middelburg. Na zijn opleiding aan de Academie voor B.K. te Den Haag vestigde hij zich in Dordrecht. Hier leerde hij de schilder Theophile de Bock kennen en er ontstond een vriendschap. De invloed van de Haagse School werd zichtbaar in het werk van Hollestelle. Hij schilderde stadsgezichten en landschappen in een vlotte stijl. Zijn werk heeft kwaliteit; met zijn losse toets pakte hij de essentie van een stadsgezicht of landschap. Vanuit zijn woonplaats Dordrecht trok hij vaak naar Zeeland en met name naar Walcheren. Hier schilderde hij de zee, de duinen en de steden. Zijn werk is o.a. vertegenwoordigd in de collectie van het Zeeuws Museum te Middelburg.

Bovenstaand schilderij laat een prachtig beeld zien van Vlissingen. Zichtbaar is de (vesting) Gevangentoren met kazerne aan de Westerschelde. In 1944 werd deze kazerne tijdens de gevechten om de stad zwaar beschadigd. Na de Tweede Wereldoorlog werd de kazerne afgebroken. Een uniek historisch beeld van Vlissingen.

Hollestelle J.